15 maj 2021
11:00

IF Brommapojkarna 8

Referat: Ursvik IK Blå 1 - IF Brommapojkarna 8

Lagom till matchstart kom regnet ner i mängder. Men det gick väl främst ut över oss stackars ledare. Planen var väldigt liten, kändes som sjumannaplan. Det blev med andra ord väldigt trångt överallt när vi spelar nio mot nio. En konsekvens av det är att Max inte får någon vidare yta att pringa på så vi blir tvungna att variera anfallsspelet ännu mer. Det blir också kortare tid med bollen och fler dueller. Vi kopplar ett tidigt grepp om matchen och ungefär halvvägs in i första perioden ger Adrian oss ledningen.

I andra perioden blir det lite mer jämnt, framför allt för att vi tillåter Ursvik att öka pressen på oss genom att spela med hög risk i eget försvar. Till slut tappar vi också bollen och det står 1-1. Men vi reser oss igen och på tal om varierad anfallsspel så avslutar vi perioden med ett fantastiskt mål där Fille slår ett perfekt inlägg med vänsterfoten och Leon stångar bollen in vid bortre stolpen. Riktigt snyggt!

Ursvik kommer dock tillbaka till 2-2 efter vad som var en väldigt tydlig handssituation. Men sånt händer i fotboll, även om det är lite bittert. Matchen var tidvis lite ”tjafsig” så det blev lite udd mot slutet. Det hade kanske kunnat gå åt båda hållen, men det blev vi som fick sista ordet med ett mål av Adrian helt i slutminuterna. Tre nya poäng.

Kapten för dagen var JP. Gröna kort delades inte ut.